Bledi krémes

Az Igazi krémes sütemény Bled egyik jelképe
A Bledi krémes

A Bledi krémes valóban finom!

A bledi krémes a helyi, szlovén gasztronómia egyik szimbóluma. Igaz ugyan, hogy krémest több helyen is kostolhatunk Bledben és környékén, de az igazi bledi krémessel állítólag csak egy helyen lehet találkozni. A Park Hotel szálloda cukrászatának korábbi főnöke Ištvan Lukačevič, éveken át tartó kísérletezés útján tökéletesítette az igazi bledi krémes receptjét. A ma is töretlen népszerűségnek örvendő cukrászsüteményt ugyanabban a cukrászdában készítik, és a szállodával szembeni kávézóban meg is kóstolhatjuk. Aki Bledbe téved, feltétlen ízlelje meg ezt a finom krémes süteményt!
A hagyományos bledi krémes mellett, kostólhatunk olyan változatokat is, ahol a felső vajas tészta réteg alatt gyümölcsréteggel, vagy eperssziruppal gazdagítják a sütemény ízvilágát.

  • Azt kérdik, hogy mi a bledi krémes titka? Valójában nincs titka - csak a tökéletesre fejlesztett recept, és a tapasztalat. Az utóbbi 60 évben, közel 12 millió krémest készítettek és adtak el Bledben. Aranyszínűre sütött ropogós kéreg vajas tésztából, egy ízletes vaníliakrém, pont a megfelelő sűrűséggel tetején tejszínhabbal, majd újból egy réteg, ropogós tészta meghintve finomra őrölt porcukorral. Ez az igazi bledi krémes receptje! Jó étvágyat!

    Bledi krémes Bled, Szlovénia a térképen

    5+ Szállás Bledben 10+ Utazás Szlovéniába