Vogel kilátó

Nyáron kirándlóhely és gyönyörű kilátó a Bohinj-tóra, télen igazi síparadicsom a Vogel
Vogel felvonó - háttérben a Bohinji-tó

A Vogelt (ejtsd: fógel vagy vógel) Bledtől 30 kilométerre délnyugati irányban találjuk. A Vogel kilátóhoz a Vogel felvonóval juthatunk fel, amely egy inga üzemű nagykabinos felvonó két kabinnal. Az inga üzem azt jelenti, hogy mikor az egyik lefelé, akkor a másik felfelé halad. A drótkötélpálya kiinduló állomása a Bohinji tó mellett, Ribčev Laz és Ukanc között található. A felső állomása a Vogel Síközpont és Kilátó1535 méter magasan. A felvonó kapacitása 950 személy óránként, azaz ennyi főt szállít, amibe a le és felfelé irány is beleszámít. A nyári és téli csúcsidőben kisebb várakozásra kell számítani, de legyünk türelemmel, mert a fenti kilátás mindenért kárpótolja a látogatókat. A Vogel legmagasabb pontja a Vogel csúcs 1922 méter magasan.

  • + 6
    fotó
  • A Vogel télen síközpontként, nyáron kirándulóhelyként, túrázóhelyként és maga az érkezési állomás kilátóként funkcionál, ahol megtekinthető a régi felvonó berendezés és egy bűfé-kávézó is az idelátogató vendégek rendelkezésére áll. "Az Alpokban összeér a föld az éggel, minden szív ilyen helyre vágyik." - ez a szép gondolat jut eszünkbe akkor, mikor a Bohinj-tótól ködfelhős időben a felvonóval a hegyek közé ékelődött felhőtakaró fölött kibukkan a Vogel kilátóhoz útban lévő kabinunk. Lenyűgöző látvány, ami ilyenkor még varázslatossabbá teszi az idelátogató vándorok emlékeit.

    A térség legkedveltebb sícentruma, a Vogel Ski Center  569 és 1800 méter között terül el. A szezon többnyire decembertől április közepéig tart, gyakran azonban még tovább. Egészen a völgyig lehaladó pálya az alacsony magasság ellenére is hóbiztos, mivel egy hideg völgykatlanban fekszik.Vogel Ski Centrum, Szlovénia

    Vogel kilátó Bohinj, Vogel, Szlovénia a térképen

    5+ Szállás Bledben 10+ Utazás Szlovéniába