Szlovénia utazás - Barangolás Szlovéniában I. 3* - Bled, Ljubljana, Piran, Postojna, Predjama, Ptuj, Skofja Loka
Szlovénia utazas - Barangolás Szlovéniában I.
47.900Ft/fő-től

Barangolás Szlovéniában I.

3 napos utazás Szlovénia legnépszerűbb nevezetsségeihez, természeti látnivalóihoz
 • + 8
  fotó
 • körutazás
  barlangtúra, család, gyalogtúra, hétvége, kultúra, városnézés
  BUSSZAL
  REGGELI
  FÉLPANZIÓ
  Látogass el velünk Szlovéniába egy felejthetetlen utazás alkalmával, ahol megismerkedünk a kis ország számos természeti és kulturális nevezetességével. Maribor és Ljulbljana után 3P-s napot tartunk és Postojnába, Predjamába végül a festői Priánba látogatunk, utolsó napon utazásunkat Skofja Loka, Bled és Ptuj érintésével zárjuk. imadlakvilag.hu
  Programleírás

  1.nap: Budapest - Lendva  -Maribor - Ljubljana

  Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Első megállónk Lendva. A Lendvai vár és a legfontosabb nevezetességek megtekintése után folytatjuk utunkat Szlovénia második legnagyobb városába, Maribor-ba. Gyalogos sétát teszünk a Dráva partján fekvő város hangulatos belvárosában és ismerkedünk a legszebb nevezetességeivel: Városháza, Keresztelő Szent János katedrális és a XV. századi kastély. Következő állomásunka Ljubljanica folyó partján található szlovén főváros, Ljubljana. A város történelmi belvárossal, állandóan nyüzsgő egyetemi negyeddel, évszázados emlékekkel, parkokokkal várja látogatóit. A Ljubljanica folyó jobb partján a régi városrész, míg a bal partján az új városnegyedek terülnek el. Városnézésünk során megtekintjük az óváros fölé magasodó Ljubljana várát, a barokk belvárost, a folyó partjára épült katedrálist, illetve a Tromostovje Hármas hidat. Esti érkezünk meg a szálláshelyre.


  2. nap: A három szlovén P: Postojna - Predjama - Piran

  Szlovénia karsztbarlangjai világszerte ismertek, mai első uticélunk a mindközül leghíresebb Postojnai cseppkőbarlang lesz. Az ország leghosszabb ismert karsztvidéki barlangjában, a sokszínű és formájú cseppköveket részben barlangvasúton, részben gyalogosan tekinthetjük meg. Postojnából a festői Predjama várához látogatunk. Szlovénia egyik legérdekesebb és leghíresebb látnivalója, a kicsinyke Predjama falu határában található Predjamai barlangvár (Predjamski Grad). A ma látható reneszánsz stílusú épület számos történelmi látnivalóval és érdekes történettel vár minket. A várat egy 125 méter magas sziklafal hasadékába építettek és titokzatos barlangrendszerrel állt földalatti összeköttetésben, melynek történetét utazásunk alatt is megismerhetik a látogatók. A délután további részét a szlovén tengerpart legbájosabb városkájának szenteljük és Piran városába utazunk. Szabadidő keretében felfedezhetjük a hangulatos városka sikátorait és tereit. Piranból érkezünk a szállásra az esti órákban.


  3. nap: Skofja Loka - Bled - Ptuj - Budapest

  Reggeli a szállodában, majd elutazunk Szlovénia történelmi emlékekben bővelkedő, és legrégebbi városkájába Skofja Lokába. Sétálunk a középkori hangulatú óvárosban, majd továbbutazunk Szlovénia zöld szívébe, Bled felé. Megtekintjük a Bledi-tó partján épült csaknem 100 m-es függőleges sziklafal tetején található középkori várat, majd szabadidő keretében sétálhatunk a tó partján, vagy áthajózhatunk a tavon helyi jellegzetes hajóval, a pletnával, a tó kis szigetén lévő barokk kegytemplomhoz. Délután utazunk Szlovénia egyik leghangulatosabb városába. Ptuj a város fölé magasodó X. században épült várával, belvárosának gyönyörű műemlék épületeivel, az aprócska terekkel, kanyargos sikárokkal és utcákkal várja az idelátogatókat. Belvárosi sétánk alkalmával megtekintjük a város főterén, a Szent György-székesegyházat és az itt magasodó Várostornyot, mely eredetileg őrtorony volt illetve az Orpheusz követ. Ptujból búcsúzunk Szlovéniától és hazaindulunk. Késő este érkezünk Budapestre.


  Utazás: autóbusszal
  Szállás: *** szállodában kétágyas szobákban
  Ellátás: reggeli


  Részvételi díj: 47.900,-Ft/fő
  Félpanziós felár: 7.000,-Ft/fő
  Egyágyas felár: 15.000,-Ft/fő
  Sztornó biztosítás: 1,5%


  Tájékoztató a belépőkről és egyéb költségekről:

  Lendva vár 6 EUR
  Postojnai cseppkőbarlang 23 EUR
  Predjama vár 12 EUR (Postojna+Predjama kombinált jegy 32 EUR)
  Postojna - audio guide 2 EUR
  Bled vár 8 EUR
  Hajózás Pletnával 14 EUR
  Ljubljanai vár siklóval 8 EUR
  Szűz Mária kegytemplom 6 EUR
  Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! kb. 1,5 EUR/fő/éj

  Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.


  Szállás: 3*-os szálloda Ljubljana környékén.
  Háromágyas szoba esetén a pótágy mérete: 80*185 cm

  Csatlakozási lehetőségek
  Barangolás Szlovéniában I. utazásunkhoz az alábbi helyeken csatlakozhatsz.
  • Balatonakarattya | Lukoil benzinkút
  • Balatonlelle | Marche
  • Budapest | Déli pu. Koronaőr köz
  • Nagykanizsa | Tesco parkoló
  • Síófok | Szekszárdi lehajtó Tesco parkoló
  • Székesfehérvár | Shell kút M7
  A felszállóhelykre vonatkozó pontos találkozási időpontot a részvételijegyen tüntentetik fel kollégáink!
  Árinformáció

  Kötelező felárak
  1. Foglalási díj: 500 Ft/felnőtt, 500 Ft/gyermek.


  A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.


  A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
  Kérdésed van? Írj nekünk!

  Szakértő kollégáink segítenek!  Kérdezz bátran! Válaszolunk!
  Észrevétel, kérdés esetén fordulj kollégáinkhoz a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeink egyikén, vagy dobj nekünk üzenetet vagy ajánlatkérést innen. ->

  Ajánlatkérés esetén írd le nekünk, hogy mikor szeretnél/tek utazni, hogy hányan utaztok, milyen ellátást esetleg milyen szállást szeretnétek stb., így kollégáink pontosabban és gyorsabban tudnak neked megfelelő ajánlatokat küldeni.


  Ajánlatkérő adatai


  Név
  E-mail
  Telefonszám

  Ajánlatkérés részletei

  Üzenet
  Ellenőrző kérdés:
  Nem vagyok robot
  Hasonló utazások
  4
  Ajánlatkérés
  Utazás adatai
  ★★★

  Barangolás Szlovéniában I.

  Szlovénia | Bled, Ljubljana, Piran, Postojna, Predjama, Ptuj, Skofja Loka

  Idöpont

  -

  Időtartam

  Kiutazás

  Ellátás

  Útkód

  CBYNL57U4- TDM

  Ajánlatkérő adatai
  Ajánlatkérő neve:
  E-mail cím:
  Telefonszám:
  Megjegyzés
  Megjegyzés | Üzenet:
  Megrendelő adatai
  Megrendelő neve:
  E-mail cím:
  Telefonszám:
  Cím:
  Utasok adatai
  Megjegyzés
  Megjegyzés | Üzenet:
  Ellenőrző kérdés:
  Nem vagyok robot
  • A imadlakvilag.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek.
  • Az ajánlatkrés vagy jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés!
  • Az utazási szerződés az ajánlatkérésre / jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének vagy teljes összegének megfizetése és a kért dokumentumok (utazási szerződés, utazási feltételek stb.) megrendelő által aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre az utazásszervező utazási feltételei és utazási szerződései alapján!
  • Felhívjuk a figyelmet, hogy az árváltoztatás jogát az adott utazás szervezője minden esetben fenntartja (ezt általában a szabad szálláskapacitás, repülőjárat, buszjárat foglalhatósága, illetve a Forint-Deviza árfolyamváltozás befolyásolhatja).
  • Kizárólag utazásszervező kollégáink által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek, illetve a fent felsorlt feltételek teljesülésének függvényében!
  • A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
  • Ön, mint weboldal felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.