Szlovénia utazás - Barangolás Szlovéniában II. 3* - Bled, Bohinj, Celje, Kranj, Ljubljana, Piran, Predjama, Ptuj, Skocjan-barlang, Vintgar-szurdok, Vogel
Szlovénia utazas - Barangolás Szlovéniában II.
69.900Ft/fő-től

Barangolás Szlovéniában II.

4 napos körutazás Szlovéniában. Barangolás a legszebb szlovén tájakon
 • + 9
  fotó
 • körutazás
  barlangtúra, család, gyalogtúra, hétvége, kultúra, városnézés
  BUSSZAL
  REGGELI
  FÉLPANZIÓ
  Látogass el velünk Szlovéniába egy felejthetetlen utazás alkalmával, ahol megismerkedünk a kis ország számos természeti és kulturális nevezetességével. imadlakvilag.hu
  Programleírás

  1.nap: Budapest - Ptuj - Celje - Ljubljana

  Korán reggel indul autóbuszunk Budapestről. Utazásunk a napfényes Szlovénia egyik legrégebbi városába, Ptujban kezdődik. A város fölé magasodó X. században épült várával, a belváros műemlékvédelem alatt álló csodás épületeivel, az aprócska terekkel, kis utcáival és sikaátoraival és a gyönyörű zöldellő hegyevonulatok ölelésében, Ptuj káprázatos látványt nyújt az idelátogatóknak. sétánkat a belvárosban kezdjük, ahol megtekintjük a Szent György székesegyházat, majd az eredetileg őrtoronyként működő Várostornyot, illetve a misztikus Orpheusz követ. Ptuj után Celjébe látogatunk, melynek várból lenyűgöző panoráma tárul elénk a városra és a környező vidékre. Este programunk egy rövid Ljubljanai városnézéssel zárul, majd elfoglaljuk szlovén szállásunkat.


  2.nap: Predjama - Skocjan-barlang - Piran

  Reggelit követően a meseszerű Predjama baralngvárhoz látogatunk. Szlovénia legérdekesebb és leghíresebb látnivalói közé tartozik, a kicsinyke Predjama falu határában található Predjamai barlangvár (Predjamski Grad). A ma látható reneszánsz stílusú várépület évszázadok óta a sziklafal oldalában áll. Az egykori várerőd épülete szinte bevehetetlen volt, és  egy 125 méter magas sziklafalra építettek, mely titokzatos barlangrendszerrel állt földalatti összeköttetésben, és melynek az egykori várlakók sok mindent köszönhetnek. Szlovénia karsztbarlangjairól is híres, így következő úti célunk az egyik legismertebb természeti látványossága, a Skocjan-barlang. A „földalatti Grand Canyon” az UNESCO világörökség része 1986 óta. A mesterségesen kialakított bejárattól induló kalandos túra érinti a legfontosabb látnivalókat, mint a Csendes-barlang és a szédítő 50 m-es magasságban átvezető Cerkvenik-híd. Délután a szlovén tengerpart leghangulatosabb kisvárosába, Piranba utazunk. Itt lehetőségünk van szabadidő keretében a festői városközpont felfedezésére, étkezésre, majd visszautazunk a szállásra az esti órákban.


  3.nap: Bohinji-tó - Vogel-hegy - Vintgar szurdok - Bled - Radovljica

  Mai utazásunkon a Triglavi Nemzeti Park néhány csodás szegletét térképezzük fel. Először a Bohinji-tó partján, a középkori Száva-híd mellett található Keresztelő Szent János templomot tekintjük meg, mely mérete ellenére Szlovénia egyik legszebb szentélye. Ezután a Vogel hegy kilátójához látogatunk (1530 m), melyet ingaüzemű két kabinos felvonóval közelítünk meg. A csodás kilátás után visszaindulunk a felvonóval a buszhoz és a vadregényes Vintgar-szurdokhoz látogatunk, ahol gyalogosan teszünk egy kirándulást az 1600 m hosszú, és helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarogó Radovna folyó szurdokvölgyében. A fából épített járdáknak és hidaknak köszönhetően kényelmesen járhatjuk be a szurdokot. A szurdoktúra után Bled felé vesszük az irányt. Látogatást teszünk a középkori várban, amely a tó fölé emelkedő, csaknem 100 m-es sziklafal tetején áll. Szabadprogram keretében egy kellemes séta  vár ránk a festői tóparton, vagy áthajózhatunk a helyi gondolákkal, a pletnákkal a Bledi-tó közepén található szigeten lévő barokk kegytemplomhoz. Bledtől pár kilóméterre található Szlovénia legjobb állapotában fennmaradt középkori városi struktúrájával is büszkélkedő Radovljica. Gyönyörű épületekkel, szűk utcákkal várja látogatásunkat.


  4.nap: Ljubljanba - Skofja Loka - Kranj - Dráva-völgye - Maribor - Budapest

  Szállodai szobánkat elhagyva, a reggelit követően Ljubljanával ismerkedünk. Történelmi belváros, pezsgő életű egyetemi negyed, évszázados emlékek, parkok és folyópart, melynek jobb partján található a régi városrész, míg a bal partján az új városrész terül el. Megtekintjük az óváros fölé magasodó Ljubljana várat, a barokk belvárost, a Ljubljanica folyó partjára épült katedrálist, illetve a Tromostovje Hármas hidat. Következő állomásunk Szlovénia műemlékekben leggazdagabb és legréágebbi kisvárosa, Skofja Loka. Sétálunk egyet a középkori óvárosban, majd a Száva mentén fekvő Kranj hangulatos középkori városkáját keressük fel. Utunk a Dráva-völgyén keresztül vezet Mariborba, ahol teszünk egy sétát a hangulatos belvárosában a legfontosabb látnivalók megtekintésével: Városháza, Keresztelő Szent János katedrális és a XV. századi kastély. Mariborból elindulva lassan búcsuzunk Szlovéniától, majd a késő esti órákban érkezünk is Budapestre.


  Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda
  Ellátás: a Barangolás Szlovéniában II. program reggelis ellátást tartalmaz
  Részvételi díj: 69.900,-Ft/fő
  Félpanziós felár: 10.500,-Ft/fő
  Egyágyas felár: 22.000,-Ft/fő
  Sztornó biztosítás: 1,5%


  Tájékoztató a belépőkről és egyéb költségekről:
  Predjama vár 12 EUR
  Skocjan barlang 16 EUR
  Postojna - audio guide 2 EUR
  Bled vár 8 EUR
  Hajózás Pletnával 14 EUR
  Ljubljanai vár siklóval 8 EUR
  Bled - Szűz Mária kegytemplom 6 EUR
  Vogel-hegy felvonó oda-vissza 13,50 EUR
  Vintgar szurdok 4 EUR


  Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő! kb. 1,5 EUR/fő/éj
  Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
  Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz TÉRKÉP


  Felszállási lehetőségek:
  Budapest-Déli pu. Koronaőr köz:05:30
  Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km: 06:20
  Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO: 07:00
  Balatonlelle-Marche: 07:35
  Nagykanizsa-TESCO parkoló: 08:20


  Szállás: 3*-os szálloda Ljubljana környékén
  Háromágyas szoba esetén a pótágy mérete: 80*185 cm

  Csatlakozási lehetőségek
  Barangolás Szlovéniában II. utazásunkhoz az alábbi helyeken csatlakozhatsz.
  • Balatonlelle | Marche
  • Budapest | Déli pu. Koronaőr köz
  • Nagykanizsa | Tesco parkoló
  • Síófok | Szekszárdi lehajtó Tesco parkoló
  • Székesfehérvár | Shell kút M7
  A felszállóhelykre vonatkozó pontos találkozási időpontot a részvételijegyen tüntentetik fel kollégáink!
  Árinformáció

  Kötelező felárak
  1. Foglalási díj: 500 Ft/felnőtt, 500 Ft/gyermek.

  Választható felárak
  1. Félpanziós felár: 10500 Ft/felnőtt, 10500 Ft/gyermek.


  A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.


  A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
  Kérdésed van? Írj nekünk!

  Szakértő kollégáink segítenek!  Kérdezz bátran! Válaszolunk!
  Észrevétel, kérdés esetén fordulj kollégáinkhoz a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeink egyikén, vagy dobj nekünk üzenetet vagy ajánlatkérést innen. ->

  Ajánlatkérés esetén írd le nekünk, hogy mikor szeretnél/tek utazni, hogy hányan utaztok, milyen ellátást esetleg milyen szállást szeretnétek stb., így kollégáink pontosabban és gyorsabban tudnak neked megfelelő ajánlatokat küldeni.


  Ajánlatkérő adatai


  Név
  E-mail
  Telefonszám

  Ajánlatkérés részletei

  Üzenet
  Ellenőrző kérdés:
  Nem vagyok robot
  Hasonló utazások
  4
  Ajánlatkérés
  Utazás adatai
  ★★★

  Barangolás Szlovéniában II.

  Szlovénia | Bled, Bohinj, Celje, Kranj, Ljubljana, Piran, Predjama, Ptuj, Skocjan-barlang, Vintgar-szurdok, Vogel

  Idöpont

  -

  Időtartam

  Kiutazás

  Ellátás

  Útkód

  SV4Y48M02- TDM

  Ajánlatkérő adatai
  Ajánlatkérő neve:
  E-mail cím:
  Telefonszám:
  Megjegyzés
  Megjegyzés | Üzenet:
  Megrendelő adatai
  Megrendelő neve:
  E-mail cím:
  Telefonszám:
  Cím:
  Utasok adatai
  Megjegyzés
  Megjegyzés | Üzenet:
  Ellenőrző kérdés:
  Nem vagyok robot
  • A imadlakvilag.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek.
  • Az ajánlatkrés vagy jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés!
  • Az utazási szerződés az ajánlatkérésre / jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének vagy teljes összegének megfizetése és a kért dokumentumok (utazási szerződés, utazási feltételek stb.) megrendelő által aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre az utazásszervező utazási feltételei és utazási szerződései alapján!
  • Felhívjuk a figyelmet, hogy az árváltoztatás jogát az adott utazás szervezője minden esetben fenntartja (ezt általában a szabad szálláskapacitás, repülőjárat, buszjárat foglalhatósága, illetve a Forint-Deviza árfolyamváltozás befolyásolhatja).
  • Kizárólag utazásszervező kollégáink által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek, illetve a fent felsorlt feltételek teljesülésének függvényében!
  • A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
  • Ön, mint weboldal felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.