Szlovénia utazás - Varázslatos Szlovénia 3* - Bled, Bohinj, Ljubljana, Postojna, Predjama, Ptuj
Szlovénia utazas - Varázslatos Szlovénia
63.800Ft/fő-től

Varázslatos Szlovénia

4 napos kiskörút Bledbe csillagtúrákkal
 • + 6
  fotó
 • körutazás
  barlangtúra, gyerekekkel, hétvége, kultúra, városnézés
  BUSSZAL
  REGGELI
  Tarts velünk egy felejthetetlen utazáson Bledbe, Szlovénia zöld szívébe. Utunk során a kis ország számos látnivalóját megismerheted. Ellátogatunk a Bohinji-tóhoz, a vintgar-szurdokba, Ljubljanába, Predjama várához, Postojna barlangjához, Ptujska Gorába és Ptujba is. imadlakvilag.hu
  Programleírás

  1. nap: Szeged – Budapest – Graz – Bled (610 km)

  Az autóbusz a kora reggeli órákban indul Szegedről, majd Budapesten és Tornyiszentmiklóson (határátkelő), Szlovénián keresztül Grazba érkezünk, ahol gyaogos városnézésen ismerkedünk a stájer fővárossal, helyi idegenvezető kíséretében. Megtekintjük többek között a grazi dómot, a  főhercegi palotát, a mauzóleumot,  és a jezsuita rendházat is.Majd a  belváros hangulatos utcáin folytatjuk sétánkat a főtér felé. Felvonóval jutunk fel a Schlossbergre. A harangtoronyhoz elsétálva páratlan kilátásban lehet részünk. Grazból Villach irányába folytatjuk utunkat, majd a Karavankák alagútján keresztül Szlovéniába, a Triglav Nemzeti Park peremén található Bledbe érkezünk, ahol a következő három napon meg is szállunk. 


  2. nap: Bohinj és a Bledi-tó, a Vintgar-szurdok (Száva-forrás) (40 km)

  A Triglav Nemzeti Park területén, a Júlia Alpok hegyvonulatai között, a Ribnica völgyében haladva érjük el a bohinji tóvidéket. A tó vize fjordként nyúlik be a környező hegyek közé. Tovább utazva Bohinjba érkezünk. A Vogel csúcsára a Bohinj felvonóval jutunk fel. Páratlan kilátásban lehet részünk a Júlia-Alpok hófödte csúcsaira. Bohinjtól búcsúzva Bled felé vesszük ismét utunkat, melyet csodálatos fekvése, enyhe éghajlata miatt turisták ezrei látogatják minden évben. A Bledi-tóban fekvő kis szigeten Szűz Mária zarándok temploma található, melyet kishajóval látogatunk meg. Ezt követően a tó felett 100 m-rel emelkedő várat tekintjük meg, majd a Bledtől északi irányban húzódó Vintgar-szurdokot keressük fel, mely a Rodovna-folyó által kivájt szakadékban 1600 m hosszan haladva a Sum-vízeséssel hagyja el a szurdokot, ezzel Szlovénia legmagasabb folyami zuhataga (időjárástól függően októberi csoportunk esetében a Vintgar-szurdok helyett a Száva-forrást tekintjük meg). A sétáról visszatérve gasztronómiai élvezeteknek hódolunk: a híres bledi krémest kóstoljuk meg. Estére visszatérünk szálláshelyünkre.


  3. nap: Ljubljana, Predjama vára és Postojna (230 km)

  A mai napon Szlovénia fiatal, energikus városát, Ljubljanát keressük fel. Sétálunk a belvárosban. A hármas hídon átmenve siklóval megyünk fel a folyó túlpartján lévő, Ljubljana jelképeként is ismert várba. E várban raboskodott Batthyány Lajos is 1849-ben. A toronyból jó időben az Alpok csúcsai is látszanak. Postojnába folytatjuk utunkat. Rövid kitérővel felkeressük Predjamát, Szlovénia festői lovagvárát, mely a sziklák között egy barlang bejáratában épült (fotószünet). A várat belülről belépődíj ellenében lehet megnézni. Postojna világhírű természeti értéke a Pivka-folyó által kialakított kétszintes barlangrendszer. Vonattal és gyalogosan járjuk be a területet. Estére térünk vissza szálláshelyünkre.


  4. nap: Ptujska Gora – Ptuj – Letenye – Budapest – Szeged (540 km)

  Reggeli után a híres zarándokhelyre, Ptujska Gorába érkezünk. A falu zarándoktemploma a szlovén gótikus építészet egyik csúcsa. Innen Ptuj felé folytatjuk utunkat. Ptuj városa egykoron a salzburgi érsekség tulajdonába került, a középkorban jelentős kereskedelmi központ volt, amely óvárosára is rányomta bélyegét. Séta a belvárosban: láthatjuk a várostornyot, óvárosát, a gótikus Szent György templomot, és felsétálunk a város fölé magasodó Ptuj várába, mely szinte uralja a várost. A várban érdemes figyelmet fordítani a szépen díszített Rytirska teremre. A vár területén helytörténeti múzeum működik, valamint a Regionális Múzeum gyűjteményéből hangszereket láthatunk. Folytatjuk utunkat a Tornyiszentmiklós – Budapest útvonalon. Érkezés az esti órákban, továbbutazás Szegedre.

  Egyéb tudnivaló

  Csatlakozási lehetőség: Szeged - Kecskemét - Budapest - Székesfehérvár - (Veszprém) - M7 autópálya útvonalon. Transzfercsatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

  Csatlakozási lehetőségek
  Varázslatos Szlovénia utazásunkhoz az alábbi helyeken csatlakozhatsz.
  • Budapest
  • Kecskemét
  • Szeged
  • Székesfehérvár
  A felszállóhelykre vonatkozó pontos találkozási időpontot a részvételijegyen tüntentetik fel kollégáink!
  Árinformáció

  Kötelező felárak
  1. Foglalási díj: 500 Ft/felnőtt, 500 Ft/gyermek.


  A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.


  A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
  Varázslatos Szlovénia legjobb áron 63.800 Ft/fő-től foglalható
  2018-10-20 és 2018-10-23 között összesen 1 időpontban.*
  ** Az Varázslatos Szlovénia árai a szabad szobák és/vagy busz illetve repülőhelyek foglalhatóságának függvényében változhatnak!
  A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek!
  Pontos árkalkulációt árajánlatkérés vagy jelentkezés esetén küldenek kollágáink!
  Kérdésed van? Írj nekünk!

  Szakértő kollégáink segítenek!  Kérdezz bátran! Válaszolunk!
  Észrevétel, kérdés esetén fordulj kollégáinkhoz a kapcsolat menüpontban található elérhetőségeink egyikén, vagy dobj nekünk üzenetet vagy ajánlatkérést innen. ->

  Ajánlatkérés esetén írd le nekünk, hogy mikor szeretnél/tek utazni, hogy hányan utaztok, milyen ellátást esetleg milyen szállást szeretnétek stb., így kollégáink pontosabban és gyorsabban tudnak neked megfelelő ajánlatokat küldeni.


  Ajánlatkérő adatai


  Név
  E-mail
  Telefonszám

  Ajánlatkérés részletei

  Üzenet
  Ellenőrző kérdés:
  Nem vagyok robot
  Hasonló utazások
  4
  Ajánlatkérés
  Utazás adatai
  ★★★

  Varázslatos Szlovénia

  Szlovénia | Bled, Bohinj, Ljubljana, Postojna, Predjama, Ptuj

  Idöpont

  -

  Időtartam

  Kiutazás

  Ellátás

  Útkód

  DRE78NFVK- ZEP

  Ajánlatkérő adatai
  Ajánlatkérő neve:
  E-mail cím:
  Telefonszám:
  Megjegyzés
  Megjegyzés | Üzenet:
  Megrendelő adatai
  Megrendelő neve:
  E-mail cím:
  Telefonszám:
  Cím:
  Utasok adatai
  Megjegyzés
  Megjegyzés | Üzenet:
  Ellenőrző kérdés:
  Nem vagyok robot
  • A imadlakvilag.hu weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek.
  • Az ajánlatkrés vagy jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés!
  • Az utazási szerződés az ajánlatkérésre / jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének vagy teljes összegének megfizetése és a kért dokumentumok (utazási szerződés, utazási feltételek stb.) megrendelő által aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre az utazásszervező utazási feltételei és utazási szerződései alapján!
  • Felhívjuk a figyelmet, hogy az árváltoztatás jogát az adott utazás szervezője minden esetben fenntartja (ezt általában a szabad szálláskapacitás, repülőjárat, buszjárat foglalhatósága, illetve a Forint-Deviza árfolyamváltozás befolyásolhatja).
  • Kizárólag utazásszervező kollégáink által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek, illetve a fent felsorlt feltételek teljesülésének függvényében!
  • A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk.
  • Ön, mint weboldal felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.